Ana Sayfaİlaç Bilgileriİlaç Firmalarıİlaç FiyatlarıNöbetçi Eczaneler

Xarelto 10 mg 10 tablet

  • FirmaBayer Türk
  • Satış Fiyatı68,20 TL
  • Barkodu8699546090075
  • SGK Ödeme Farkı0,00 TL
  • Reçete TürüNormal Reçete
  • ATC KoduB01AF01
  • Etkin MaddeRivaroksaban
  • Original / JenerikOriginal
  • Geri Ödeme KoduA13209
  • İmal / İthalİthal
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
2. XARELTO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

XARELTO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:
Eğer;
- İlacın içindeki maddelerden birine karşı alerjiniz varsa,
- Aktif kanamanız varsa (beyin kanaması, mide kanaması gibi),
- Vücudunuzun bir organında ciddi kanama riskini arttıran nitelikte bir hastalık veya koşul varsa (örneğin mide ülseri, beyinde hasar veya kanama, yakın zamanda geçirilen beyin veya göz ameliyatı),
- Pıhtı önleyici tedaviye geçiş yapılan ya da toplardamar veya atardamar hattını açık tutmak için heparin kullanılan durumlar dışında, kan pıhtılaşmasını önlemeye yönelik ilaçlar kullanıyorsanız (örneğin, varfarin, dabigatran, apiksaban veya heparin),
- Kanama riskini arttıran nitelikte bir karaciğer hastalığınız varsa ve Child Pugh B ve C siroz (Child Pugh B: siroz hastalarında karaciğerin durumunu değerlendirmek için A- B-C şeklinde yapılan sınıflandırmaya göre orta dereceli risk grubu, Child Pugh C: siroz hastalarında karaciğerin durumunu değerlendirmek için A-B-C şeklinde yapılan sınıflandırmaya göre yüksek riskli grup) varsa,
- Hamileyseniz veya emziriyorsanız.

XARELTO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
Eğer;
- Orta derecede ve ciddi derecede böbreklerinizden rahatsız iseniz (böbrek fonksiyonları vücunuzda etki gösterecek ilaç miktarını etkileyebilir),
- Pıhtı önleyici tedavinizi değiştirirken kan pıhtılaşmasını önlemeye yönelik ilaçlar kullanırken (varfarin, dabigatran, apiksaban veya heparin) ya da toplardamar veya atardamar hattını açık tutmak için heparin kullanırken,
- Eş zamanlı olarak steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ olarak adlandırılan ağrı, ateş ve inflamasyona (iltihap) etkili ilaçlar), asetilsalisilik asit (aspirin), trombosit agregasyon (kümelenme) inhibitörleri veya diğer antitrombotik ilaçlar (kan pulcuklarını baskılayan ilaçlar ve kan sulandırıcı ilaçlar) gibi hemostazı (kanın pıhtılaşma sistemi) etkileyen tıbbi ürünlerle tedavi ediliyorsanız,
- Eşzamanlı ve sistemik olarak mantar tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (azol grubu antimikotikler, örn. ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol, posakonazol) veya AIDS tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (HIV proteaz inhibitörleri, örn. ritonavir) kullanıyorsanız
- Kanama riskini arttıran aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz:
- Kanama bozuklukları,
- Kontrol altına alınamayan ciddi yüksek tansiyon,
- Kanama ile sonuçlanabilecek mide veya barsak rahatsızlığınız var ise (mide veya barsak iltihapları veya gastroosefajiyal reflü (mide asidinin yemek borusuna doğru çıkması) sonrası oluşmuş yemek borusu iltihabı,
- Gözün arkasındaki kan damarlarında problem (retinopati),
- Beyin ve omurilik damarlarında problem,
- Solunum yollarında genişleme ve akciğer kanaması öyküsü.

Mide ve bağırsakta ülserli hastalık riski altında iseniz, uygun profilaktik (koruma amaçlı) tedavi göz önünde bulundurulabilir.

Eğer ameliyatınızda omurga içine bir kateter (vücuda ilaç vermek ya da sıvı vermek ve almak için kullanılan özel bir tüp) ya da enjeksiyon uygulanıyorsa (örneğin anestezi ya da ağrının azaltılması için):
- Enjeksiyonun uygulanması öncesinde ve sonrasında ya da kateterin çıkartılmasından sonra XARELTO'yu doktorunuzun belirlediği zamanlarda almanız çok önemlidir.
- Bacaklarınızda uyuşma ya da güçsüzlük, anestezi sonrasında bağırsak ya da idrar yollarında bir problem meydana gelirse, acilen doktorunuza bildiriniz. Acil bir önlem alınması gereklidir.

XARELTO, kalça kırığı cerrahisi geçiren hastalarda etkililik ve güvenlilik değerlendirmesi için girişimsel klinik çalışmalarda araştırılmamıştır.

Nöraksiyal (epidural/spinal) anestezi ya da spinal ponksiyon (omurilikten sıvı alınması) uygulandığında, pıhtı ve emboli oluşumunun önlenmesi için antitrombotik ajanlarla (kanın pıhtılaşmasını engelleyen ajanlar) tedavi gören hastalar, uzun dönemli veya kalıcı felçle sonuçlanabilecek epidural ya da spinal hematom (omurilik zarının üzerinde veya omurilikte kan toplanması) açısından risk altındadır.

18 yaş altı çocuklarda XARELTO kullanımı önerilmemektedir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

XARELTO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması
XARELTO 10 mg yemeklerle birlikte ya da ayrı kullanılabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız XARELTO almamalısınız.
Hamile kalma ihtimaliniz varsa ancak etkili bir korunma yöntemiyle birlikte kullanılabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

XARELTO, emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı
XARELTO baş dönmesi (yaygın yan etki) ya da bayılma (yaygın olmayan yan etki) gibi yan etkilere neden olabilir. Bu gibi belirtileriniz var ise araç ya da makine kullanmamalısınız. XARELTO için bu yan etkiler yaygındır (bakınız " 4. Olası yan etkiler nelerdir?" bölümü).

XARELTO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
XARELTO laktoz içerir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (tahammülsüzlüğünüz) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
XARELTO'nun etkisini azaltabilen ya da arttırabilen bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız ya da yakın zamanda kullandıysanız, XARELTO'yu kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

XARELTO'nun etkisini artırabilen ilaçlar:
- Yalnızca cilde uygulandıkları durumlar hariç, mantar tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (azol grubu antimikotikler, örn. ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol, ve posakonazol)
- AIDS tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (HIV proteaz inhibitörleri, örn. ritonavir- kanama riskinde artış nedeniyle XARELTO'nun bu tür ilaçlarla kullanımı önerilmemektedir),
- Antibiyotik olarak kullanılan eritromisin, klaritromisin
- Mantar tedavisinde kullanılan flukonazol
- Kan pıhtılaşmasını önlemek için kullanılan diğer ilaçlar (örn: enoksaparin, klopidogrel, varfarin veya asenokumarol),
- İltihaplanma önleyici ve ağrı kesici ilaçlar (ör. naproksen veya asetilsalisilik asit),
- Kalpteki ritm bozukluğu (anormal kalp atışı) tedavisinde kullanılan dronedaron.

Eğer bu ilaçlardan birisini kullanıyorsanız doktorunuza danışınız. Çünkü bu ilaçlar
XARELTO'nun etkisini artırabilir. Doktorunuz, tedavinizin bu ilaçlarla birlikte devam etmesine ya da yakın gözlem altında tutulmanıza karar verecektir. Eğer doktorunuz mide ya da bağırsağınızda ülser oluşma riski saptarsa, ülser için profilaktik (koruma amaçlı) bir tedavi uygulamaya karar verebilir.

XARELTO'nun etkisini azaltabilen ilaçlar:
- Antibiyotik olarak kullanılan rifampisin
- Sara hastalığında kullanılan fenitoin, karbamazepin, fenobarbital
- Depresyon tedavisinde kullanılan kantaron otu (St. John bitkisi)

Eğer bu ilaçlardan birisini kullanıyorsanız doktorunuza danışınız. Çünkü bu ilaçlar
XARELTO'nun etkisini azaltabilir. Doktorunuz, tedavinizin bu ilaçlarla birlikte devam etmesine ya da yakın gözlem altında tutulmanıza karar verecektir.

XARELTO'nun etkisini azaltabilen ya da arttırabilen bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, XARELTO'yu kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.