Ana Sayfaİlaç Bilgileriİlaç Firmalarıİlaç FiyatlarıNöbetçi Eczaneler

Betaferon 0,3 mg 15 flakon

  • FirmaBayer Türk
  • Satış Fiyatı3.176,08 TL
  • Barkodu8699546799169
  • Gebelik KategorisiC (Gebelik Kategorileri)
  • SGK Ödeme DurumuÖdenir
  • SGK Ödeme Farkı0,00 TL
  • Reçete TürüNormal Reçete
  • ATC KoduL03AB08
  • Etkin Maddeİnterferon beta-1b
  • Original / JenerikOriginal
  • Geri Ödeme KoduA01294
  • İmal / İthalİthal
  • Raf Ömrü24 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
2. BETAFERON'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
BETAFERON'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer;
- İçerdiği maddelerden birine karşı alerjiniz varsa,
- Hamileyseniz,
- Depresyonunuz varsa,
- Ciddi karaciğer hastalığınız varsa.

BETAFERON'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer;
- Bağışıklık sistemi hastalığınız varsa,
- Pankreas iltihabınız varsa,
- Tiroid hastalığınız varsa,
- Kansızlığınız varsa,
- Pıhtılaşma hücreleriniz ve beyaz kan hücreleriniz azsa,
- Nöbet öykünüz varsa,
- Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlığınız varsa,
- Önceden geçirilmiş kalp hastalığınız varsa.
- Sindirim sistemi bozuklukları: Seyrek olguda BETAFERON kullanımı sırasında, sıklıkla hipertrigliserideminin eşlik ettiği pankreatit vakaları gözlemlenmiştir.
- Tüm vücudunuzda kaşıntı, yüz ve/veya dilinizde şişlik ya da ani nefes darlığı semptomlarınız olursa: Bunlar yaşamı tehdit edebilecek ciddi alerjik reaksiyon (hipersensitivite) semptomları olabilir.
- Sıradışı berelenme, yaralanma sonrası aşırı kanamanız olursa ya da sık enfeksiyon geçiriyorsanız. Bunlar kan hücresi sayınızda ya da trombosit (kan pıhtılaşmasına yardımcı olan hücreler) sayınızdaki düşmeyle ilgili semptomlar olabilir. Doktorunuz tarafından izlenmeniz gerekebilir.
- Bir kalp hastalığınız varsa, tedavi başlangıcında sıklıkla ortaya çıkan grip benzeri semptomlar sizi rahatsız edebilir. Bu semptomlar BETAFERON kullanan hastalarda seyrek olarak bildirilmiş olan bir kalp kası hastalığını (kardiyomiyopati) gösterebilir. BETAFERON dikkatli kullanılmalıdır ve özellikle tedavi başlangıcında doktorunuz kalp durumunuzun kötüleşmemesi için sizi izleyecektir. BETAFERON'un kendisi doğrudan kalbinizi etkilemez.
- Kan hücreleri sayısı, kan kimyası ve karaciğer enzimleri kontrolü için kan testleri yaptırmanız gerekebilir. Bunlar, BETAFERON tedavisine başlamadan önce yapılır ve özel semptomlarınız olmasa bile başladıktan sonra ve kullanmaya devam ettiğiniz sürece periyodik olarak sürdürülür. Bu kan testleri MS izleminiz için yapılan testlere ek olarak yapılacaktır.
- BETAFERON insan albumini içerir ve bu nedenle viral hastalık bulaşma riski taşır. Creutzfeld-Jacob hastalığı (CJD) geçiş riski dışlanamaz.
- BETAFERON tedavisi sırasında vücudunuz nötralize edici antikorlar adı verilen maddeler üretebilir ve bunlar BETAFERON ile etkileşebilir (nötralize eder). Bu nötralize edici antikorların tedavi etkinliğini azaltıp azaltmadığı henüz kesinlik kazanmamıştır. Nötralize edici antikorlar her hasta tarafından üretilmez. Bugün için hangi hastanın bu grupta olduğunun önceden saptanması mümkün değildir.

BETAFERON tedavisi sırasında enjeksiyon yeri reaksiyonları gelişebilir. Semptomları kızarıklık, şişlik, deride renk değişikliği, iltihaplanma, ağrı ve aşırı duyarlılıktır. Enjeksiyon yeri çevresinde ölü deri ve doku (nekroz) daha seyrek bildirilmiştir. Enjeksiyon yeri reaksiyonları genellikle zaman içinde seyrekleşir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

BETAFERON'un yiyecek ve içecek ile kullanılması
Cilt altına uygulandığı için, yiyecek ve içecek ile birlikte kullanılmasının, BETAFERON üzerinde olumsuz bir etki yaratması beklenmez.

Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Gebe kalma olasılığı olan kadınların uygun doğum kontrol önlemleri almaları gerekmektedir. Eğer hasta, BETAFERON kullanımı sırasında gebe kalır ya da gebe kalmayı planlarsa, potansiyel zarar konusunda doktorundan bilgi almalı ya da ilacı kesmelidir.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
BETAFERON‘un anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Teorik olarak, emzirilen bebekte etkin madde (interferon beta-1b)'ye ait ciddi istenmeyen etkiler ortaya çıkabileceğinden, emzirmenin ya da BETAFERON'un kesilmesi konusunda karar verilmelidir.

Araç ve makine kullanımı
Araç ve makine kullanımını olumsuz etkileyebilir.

BETAFERON'un içeriğinde bulunan yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu tıbbi ürün, her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder, yani esasında sodyum içermez olarak kabul edilebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanım
Bazı ilaçlar ile birlikte kullanıldığında BETAFERON'un ya da kullanılan diğer ilacın etkisi değişebilir. Aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız lütfen doktorunuza söyleyiniz:

- Kortizon türü ilaçlar,
- Karaciğerde sitokrom P450 ile metabolize olan ilaçlar (fenitoin, karbamazepin, rifampisin, teofilin, kafein gibi),
- Kan ve lenf sistemi üzerine etkili ilaçlar.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.