Uptravi 800 mcg 60 film kaplı tablet

Güncelleme: 14 Eylül 2018
  • FirmaActelion İlaç
  • Satış Fiyatı1.227.354,00 TL
  • Barkodu8697542090105
  • Aç/TokYemekle Birlikte
  • SGK Ödeme DurumuÖdenmez
  • SGK Ödeme Farkı20,60 TL
  • Reçete TürüNormal Reçete
  • Raf Ömrü36 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor

3.UPTRAVİ nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

UPTRAVİ yalnızca PAH tedavisinde deneyimli bir doktor tarafından reçete edilmelidir. UPTRAVİ'yi her zaman, doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz veya herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza danışınız.

Görme kusurunuz varsa veya herhangi bir türde körlük yaşıyorsanız titrasyon (doz artırımı) döneminde UPTRAVİ alırken başka bir kişiden yardım alınız.

Sizin için uygun dozun bulunması

Tedavinin başlangıcında en düşük dozu alınız. Bu, sabah bir adet 200 mikrogram tablet ve akşam bir başka 200 mikrogram tablettir. Tedaviye akşam başlanmalıdır. Doktorunuz, dozu yavaş yavaş artırmanız talimatını verecektir. Buna titrasyon denir. Titrasyon, vücudunuzun yeni ilaca uyum sağlamasına izin verir. Titrasyonun amacı en uygun doza erişmektir. Bu, sabah ve akşam dozlarında ayrı ayrı maksimum 1600 mikrogram doza ulaşabilecek, tolere edebileceğiniz en yüksek dozdur.

Aldığınız ilk tablet ambalajında açık sarı 200 mikrogram tabletler bulunacaktır.

Doktorunuz, dozunuzu adım adım, genellikle her hafta artırmanızı söyleyecektir fakat artışlar arasındaki aralıklar daha uzun olabilir.

Her adımda sabah dozunuza bir adet 200 mikrogram tablet ve akşam dozunuza da bir adet 200 mikrogram tablet daha ekleyeceksiniz. Doz artışını ilk olarak akşam yapmalısınız. Aşağıdaki şema ilk 4 adımda her sabah ve her akşam alınacak tablet sayısını göstermektedir.

Her doz adımı yaklaşık 1 hafta sürecek.

BAŞLANGIÇ DOZU

4. Hafta
3. Hafta

1. Hafta

2. Hafta

ADIM 1ADIM 2
Sabah: 2 adet 200
Sabah: 1 adet 200
mikrogram tablet
mikrogram tablet
Akşam: 2 adet 200
Akşam: 1 adet 200
mikrogram tablet
mikrogram tablet
(günlük toplam doz:
(günlük toplam doz:
800 mikrogram)
400 mikrogram)
 
 
 ADIM 4
ADIM 3Sabah: 4 adet 200
Sabah: 3 adet 200mikrogram tablet
mikrogram tabletAkşam: 4 adet 200
Akşam: 3 adet 200mikrogram tablet
mikrogram tablet(günlük toplam doz:
(günlük toplam doz:1600 mikrogram)

1200 mikrogram)

200 mikrogram tablet

Doktorunuz dozunuzu daha da artırmanız ve 5.adıma geçmeniz için talimat verirse, bu, sabah bir adet yeşil tablet (800 mikrogram) ve bir adet açık sarı tablet (200 mikrogram) ve akşam bir adet yeşil tablet ve bir adet açık sarı tablet alınarak gerçekleştirilebilir.

Doktorunuz dozunuzu daha da artırmanızı söylerse, her yeni adımda sabah dozunuza bir adet açık sarı (200 mikrogram) tablet ve akşam dozunuza da bir adet açık sarı (200 mikrogram) tablet daha ekleyeceksiniz. Artan doz ilk olarak akşamları alınmalıdır. UPTRAVİ'nin maksimum dozu sabah 1600 mikrogram ve akşam 1600 mikrogramdır. Ancak, her hasta bu doza erişmeyecektir çünkü farklı hastalar farklı doz gerektirir.

Aşağıdaki şema 5. adımdan itibaren herbir adımdaki sabah ve akşam alınacak tablet sayısını göstermektedir.

 200 mikrogram tablet          
               
 800 mikrogram tablet         
      EN YÜKSEK DOZ
             
               8. Hafta 
           7. Hafta    
                
              
      6. Hafta       
              
            
  5. Hafta         
               
          ADIM 8
              
               
           ADIM 7 Sabah: 1 adet 800
            
      ADIM 6Sabah: 1 adet 800 ve  ve 4 adet 200
 ADIM 5 Sabah: 1 adet 800 ve3 adet 200 mikrogram mikrogram tablet
Sabah: 1 adet 800 ve 2 adet 200 mikrogram tablet Akşam: 1 adet 800
1 adet 200 mikrogram   tabletAkşam: 1 adet 800 ve  ve 4 adet 200
  tablet Akşam: 1 adet 800 ve3 adet 200 mikrogram mikrogram tablet
Akşam: 1 adet 800 ve 2 adet 200 mikrogram tablet (toplam günlük doz:
1 adet 200 mikrogram   tablet(toplam günlük doz: 3200 mikrogram)
  tablet (toplam günlük doz: 2800 mikrogram)    
     
(toplam günlük doz: 2400 mikrogram)       
2000 mikrogram)             

Titrasyon ambalajında titrasyon süreci hakkında bilgi sağlayan ve her gün aldığınız tablet sayısını kaydetmenizi sağlayan bir titrasyon kılavuzu bulunmaktadır.

Her gün aldığınız tablet sayısını titrasyon günlüğünüze kaydetmeyi unutmayınız. Titrasyon adımları genellikle 1 hafta sürer. Doktorunuz her titrasyon adımını 1 haftadan daha fazla uzatma talimatı verirse bunu takip etmenizi sağlayacak ek günlük sayfaları vardır. Titrasyon sırasında PAH doktorunuzla veya hemşirenizle düzenli olarak konuşmayı ihmal etmeyiniz.

Yan etkiler nedeniyle daha düşük bir doza inme

Titrasyon sırasında, baş ağrısı, ishal, mide bulantısı, kusma, çene ağrısı, kas ağrısı, bacak ağrısı, eklem ağrısı veya yüzün kızarması gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz (bkz. bölüm 4). Bu yan etkileri tolere etmek, sizin için zorsa, bunların nasıl yönetileceği veya tedavi edileceği konusunda doktorunuzla konuşunuz. Yan etkilerin hafifletilmesine yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Örneğin, parasetamol gibi ağrı kesiciler ağrı ve baş ağrısı tedavisine yardım edebilir.

Yan etkiler tedavi edilemezse veya aldığınız dozla birlikte yavaş yavaş daha iyi olmazsa, doktorunuz dozunuzu, 200 mikrogram açık sarı tabletleri sabah bir tane ve akşam 1 tane azaltarak ayarlayabilir. Aşağıdaki şema daha düşük bir doza adım adım inmeyi göstermektedir. Bunu, sadece doktorunuz böyle yapmanız talimatını verirse, yapınız.

BAŞLANGIÇ

ADIM 1

Sabah: 1 adet 200 mikrogram tablet Akşam: 1 adet 200 mikrogram tablet

(günlük toplam doz:

400 mikrogram)

ARTIŞ

ADIM 2-5

Dozunuzu her hafta sabah 1 akşam 1 adet 200 mikrogram tablet ekleyerek artırınız

DÜŞÜŞ

  Yan etkiler
  tolere edilemez
ADIM 6
 ise dozu
Amaç tolere 
 düşürünüz
edebileceğiniz 
  
en yüksek doza ADIM 5'E
erişmektir 
 DÖNÜN
  
   

Dozunuzu azalttıktan sonra yan etkiler tolere edilebilir hale gelirse, doktorunuz bu dozda kalmanıza karar verebilir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki idame doz bölümüne bakınız.

İdame doz

Titrasyon sırasında tolere edebileceğiniz en yüksek doz idame dozunuz olacaktır. İdame dozunuz, düzenli olarak almaya devam etmeniz gereken dozdur.

Doktorunuz idame dozunuz sabah ve akşam için, titrasyon sürecinin sonunda almakta olduğunuz tüm tabletlerin toplamına denk uygun bir tablet dozu yazacaktır. Bu, her seferinde birden fazla tablet yerine sabah bir tablet ve akşam bir tablet almanızı sağlayacaktır.

Daha sonra, doktorunuz idame dozunuzu gerektikçe ayarlayabilir.

Aynı dozu uzun zaman aldıktan sonra, herhangi bir zamanda tolere edemeyeceğiniz veya normal günlük aktiviteleriniz üzerinde etkisi olan yan etkiler yaşarsanız, dozunuzun azaltılması gerekebileceği için doktorunuzla temasa geçiniz. O zaman, doktorunuz daha düşük bir tek tablet dozu yazabilir.

Uygulama yolu ve metodu:

Yaklaşık 12 saat arayla sabah bir adet UPTRAVİ ve akşam bir adet UPTRAVİ alınız. İlacı daha iyi tolere edebilmek için tabletleri yemekle birlikte alınız. Tabletleri suyla birlikte bütün olarak yutunuz. Tabletleri bölmeyiniz, ezmeyiniz ya da çiğnemeyiniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım

18 yaşından küçük çocuklara bu ilacı vermeyiniz çünkü UPTRAVİ çocuklarda test edilmemiştir.

Yaşlılarda kullanım

75 yaş üzeri hastalarda UPTRAVİ ile ilgili deneyim sınırlıdır. UPTRAVİ bu yaş grubunda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif veya orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozunda herhangi bir değişikliğe gerek yoktur, bu hastalarda doz ayarlaması dikkatle yapılmalıdır. Diyaliz uygulanan hastalarda UPTRAVİ kullanılmamalıdır.

Böbreklerinizle ilgili ciddi sorunlarınız varsa veya diyalize giriyorsanız doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Karaciğer yetmezliği:

UPTRAVİ şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda uygulanmamalıdır. Orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda UPTRAVİ'nin başlangıç dozu günde bir kez olmak üzere 200 mikrogram olmalı ve en uygun tedavi dozu bulununcaya kadar, doz haftalık olarak günde 1 kez verilen 200 mikrogram artışlarla artırılmalıdır. Hafif şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Düzgün çalışmayan karaciğerinizle ilgili ciddi problemleriniz varsa veya eskiden olduysa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Eğer UPTRAVİ'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla UPTRAVİ kullandıysanız:

UPTRAVİ'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

UPTRAVİ'yi kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

UPTRAVİ almayı unutursanız, bir sonraki dozu almanıza 6 saatten daha fazla zaman var ise, unuttuğunuz dozu hatırlar hatırlamaz alınız, daha sonra tabletlerinizi normal zamanında almaya devam ediniz. Bir sonraki dozun vakti neredeyse geldiyse (normal olarak alma saatinizden önceki 6 saat içinde), kaçırdığınız dozu atlamalı ve ilacınızı normal zamanında almaya devam etmelisiniz. Unuttuğunuz tableti telafi etmek için iki doz birden almayınız.

UPTRAVİ ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

UPTRAVİ ile tedavinizi birden bire bırakmanız semptomlarınızın daha da kötüleşmesine yol açabilir. Doktorunuz söylemediği takdirde UPTRAVİ almayı bırakmayınız. Doktorunuz uygulamaya son vermeden önce dozu kademeli olarak azaltmayı önerebilir.

Herhangi bir nedenle UPTRAVİ almayı ardarda üç gün bırakırsanız (3 sabah ve 3 akşam dozunu veya ardarda 6 dozu veya daha fazlasını atlarsanız), yan etkilerden kaçınmak için dozunuzun ayarlanması gerekeceğinden doktorunuzla derhal temas kurunuz. Doktorunuz tedavinize daha düşük bir dozda yeniden başlamaya ve yavaş yavaş eski idame dozunuza artırmaya karar verebilir.

Bu ilacın kullanımına ilişkin başka herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya hemşirenize danışınız.

Nasıl Kullanılır?

3.UPTRAVİ nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

UPTRAVİ yalnızca PAH tedavisinde deneyimli bir doktor tarafından reçete edilmelidir. UPTRAVİ'yi her zaman, doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz veya herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza danışınız.

Görme kusurunuz varsa veya herhangi bir türde körlük yaşıyorsanız titrasyon (doz artırımı) döneminde UPTRAVİ alırken başka bir kişiden yardım alınız.

Sizin için uygun dozun bulunması

Tedavinin başlangıcında en düşük dozu alınız. Bu, sabah bir adet 200 mikrogram tablet ve akşam bir başka 200 mikrogram tablettir. Tedaviye akşam başlanmalıdır. Doktorunuz, dozu yavaş yavaş artırmanız talimatını verecektir. Buna titrasyon denir. Titrasyon, vücudunuzun yeni ilaca uyum sağlamasına izin verir. Titrasyonun amacı en uygun doza erişmektir. Bu, sabah ve akşam dozlarında ayrı ayrı maksimum 1600 mikrogram doza ulaşabilecek, tolere edebileceğiniz en yüksek dozdur.

Aldığınız ilk tablet ambalajında açık sarı 200 mikrogram tabletler bulunacaktır.

Doktorunuz, dozunuzu adım adım, genellikle her hafta artırmanızı söyleyecektir fakat artışlar arasındaki aralıklar daha uzun olabilir.

Her adımda sabah dozunuza bir adet 200 mikrogram tablet ve akşam dozunuza da bir adet 200 mikrogram tablet daha ekleyeceksiniz. Doz artışını ilk olarak akşam yapmalısınız. Aşağıdaki şema ilk 4 adımda her sabah ve her akşam alınacak tablet sayısını göstermektedir.

Her doz adımı yaklaşık 1 hafta sürecek.

BAŞLANGIÇ DOZU

4. Hafta
3. Hafta

1. Hafta

2. Hafta

ADIM 1ADIM 2
Sabah: 2 adet 200
Sabah: 1 adet 200
mikrogram tablet
mikrogram tablet
Akşam: 2 adet 200
Akşam: 1 adet 200
mikrogram tablet
mikrogram tablet
(günlük toplam doz:
(günlük toplam doz:
800 mikrogram)
400 mikrogram)
 
 
 ADIM 4
ADIM 3Sabah: 4 adet 200
Sabah: 3 adet 200mikrogram tablet
mikrogram tabletAkşam: 4 adet 200
Akşam: 3 adet 200mikrogram tablet
mikrogram tablet(günlük toplam doz:
(günlük toplam doz:1600 mikrogram)

1200 mikrogram)

200 mikrogram tablet

Doktorunuz dozunuzu daha da artırmanız ve 5.adıma geçmeniz için talimat verirse, bu, sabah bir adet yeşil tablet (800 mikrogram) ve bir adet açık sarı tablet (200 mikrogram) ve akşam bir adet yeşil tablet ve bir adet açık sarı tablet alınarak gerçekleştirilebilir.

Doktorunuz dozunuzu daha da artırmanızı söylerse, her yeni adımda sabah dozunuza bir adet açık sarı (200 mikrogram) tablet ve akşam dozunuza da bir adet açık sarı (200 mikrogram) tablet daha ekleyeceksiniz. Artan doz ilk olarak akşamları alınmalıdır. UPTRAVİ'nin maksimum dozu sabah 1600 mikrogram ve akşam 1600 mikrogramdır. Ancak, her hasta bu doza erişmeyecektir çünkü farklı hastalar farklı doz gerektirir.

Aşağıdaki şema 5. adımdan itibaren herbir adımdaki sabah ve akşam alınacak tablet sayısını göstermektedir.

 200 mikrogram tablet          
               
 800 mikrogram tablet         
      EN YÜKSEK DOZ
             
               8. Hafta 
           7. Hafta    
                
              
      6. Hafta       
              
            
  5. Hafta         
               
          ADIM 8
              
               
           ADIM 7 Sabah: 1 adet 800
            
      ADIM 6Sabah: 1 adet 800 ve  ve 4 adet 200
 ADIM 5 Sabah: 1 adet 800 ve3 adet 200 mikrogram mikrogram tablet
Sabah: 1 adet 800 ve 2 adet 200 mikrogram tablet Akşam: 1 adet 800
1 adet 200 mikrogram   tabletAkşam: 1 adet 800 ve  ve 4 adet 200
  tablet Akşam: 1 adet 800 ve3 adet 200 mikrogram mikrogram tablet
Akşam: 1 adet 800 ve 2 adet 200 mikrogram tablet (toplam günlük doz:
1 adet 200 mikrogram   tablet(toplam günlük doz: 3200 mikrogram)
  tablet (toplam günlük doz: 2800 mikrogram)    
     
(toplam günlük doz: 2400 mikrogram)       
2000 mikrogram)             

Titrasyon ambalajında titrasyon süreci hakkında bilgi sağlayan ve her gün aldığınız tablet sayısını kaydetmenizi sağlayan bir titrasyon kılavuzu bulunmaktadır.

Her gün aldığınız tablet sayısını titrasyon günlüğünüze kaydetmeyi unutmayınız. Titrasyon adımları genellikle 1 hafta sürer. Doktorunuz her titrasyon adımını 1 haftadan daha fazla uzatma talimatı verirse bunu takip etmenizi sağlayacak ek günlük sayfaları vardır. Titrasyon sırasında PAH doktorunuzla veya hemşirenizle düzenli olarak konuşmayı ihmal etmeyiniz.

Yan etkiler nedeniyle daha düşük bir doza inme

Titrasyon sırasında, baş ağrısı, ishal, mide bulantısı, kusma, çene ağrısı, kas ağrısı, bacak ağrısı, eklem ağrısı veya yüzün kızarması gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz (bkz. bölüm 4). Bu yan etkileri tolere etmek, sizin için zorsa, bunların nasıl yönetileceği veya tedavi edileceği konusunda doktorunuzla konuşunuz. Yan etkilerin hafifletilmesine yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Örneğin, parasetamol gibi ağrı kesiciler ağrı ve baş ağrısı tedavisine yardım edebilir.

Yan etkiler tedavi edilemezse veya aldığınız dozla birlikte yavaş yavaş daha iyi olmazsa, doktorunuz dozunuzu, 200 mikrogram açık sarı tabletleri sabah bir tane ve akşam 1 tane azaltarak ayarlayabilir. Aşağıdaki şema daha düşük bir doza adım adım inmeyi göstermektedir. Bunu, sadece doktorunuz böyle yapmanız talimatını verirse, yapınız.

BAŞLANGIÇ

ADIM 1

Sabah: 1 adet 200 mikrogram tablet Akşam: 1 adet 200 mikrogram tablet

(günlük toplam doz:

400 mikrogram)

ARTIŞ

ADIM 2-5

Dozunuzu her hafta sabah 1 akşam 1 adet 200 mikrogram tablet ekleyerek artırınız

DÜŞÜŞ

  Yan etkiler
  tolere edilemez
ADIM 6
 ise dozu
Amaç tolere 
 düşürünüz
edebileceğiniz 
  
en yüksek doza ADIM 5'E
erişmektir 
 DÖNÜN
  
   

Dozunuzu azalttıktan sonra yan etkiler tolere edilebilir hale gelirse, doktorunuz bu dozda kalmanıza karar verebilir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki idame doz bölümüne bakınız.

İdame doz

Titrasyon sırasında tolere edebileceğiniz en yüksek doz idame dozunuz olacaktır. İdame dozunuz, düzenli olarak almaya devam etmeniz gereken dozdur.

Doktorunuz idame dozunuz sabah ve akşam için, titrasyon sürecinin sonunda almakta olduğunuz tüm tabletlerin toplamına denk uygun bir tablet dozu yazacaktır. Bu, her seferinde birden fazla tablet yerine sabah bir tablet ve akşam bir tablet almanızı sağlayacaktır.

Daha sonra, doktorunuz idame dozunuzu gerektikçe ayarlayabilir.

Aynı dozu uzun zaman aldıktan sonra, herhangi bir zamanda tolere edemeyeceğiniz veya normal günlük aktiviteleriniz üzerinde etkisi olan yan etkiler yaşarsanız, dozunuzun azaltılması gerekebileceği için doktorunuzla temasa geçiniz. O zaman, doktorunuz daha düşük bir tek tablet dozu yazabilir.

Uygulama yolu ve metodu:

Yaklaşık 12 saat arayla sabah bir adet UPTRAVİ ve akşam bir adet UPTRAVİ alınız. İlacı daha iyi tolere edebilmek için tabletleri yemekle birlikte alınız. Tabletleri suyla birlikte bütün olarak yutunuz. Tabletleri bölmeyiniz, ezmeyiniz ya da çiğnemeyiniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım

18 yaşından küçük çocuklara bu ilacı vermeyiniz çünkü UPTRAVİ çocuklarda test edilmemiştir.

Yaşlılarda kullanım

75 yaş üzeri hastalarda UPTRAVİ ile ilgili deneyim sınırlıdır. UPTRAVİ bu yaş grubunda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif veya orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozunda herhangi bir değişikliğe gerek yoktur, bu hastalarda doz ayarlaması dikkatle yapılmalıdır. Diyaliz uygulanan hastalarda UPTRAVİ kullanılmamalıdır.

Böbreklerinizle ilgili ciddi sorunlarınız varsa veya diyalize giriyorsanız doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Karaciğer yetmezliği:

UPTRAVİ şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda uygulanmamalıdır. Orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda UPTRAVİ'nin başlangıç dozu günde bir kez olmak üzere 200 mikrogram olmalı ve en uygun tedavi dozu bulununcaya kadar, doz haftalık olarak günde 1 kez verilen 200 mikrogram artışlarla artırılmalıdır. Hafif şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Düzgün çalışmayan karaciğerinizle ilgili ciddi problemleriniz varsa veya eskiden olduysa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Eğer UPTRAVİ'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla UPTRAVİ kullandıysanız:

UPTRAVİ'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

UPTRAVİ'yi kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

UPTRAVİ almayı unutursanız, bir sonraki dozu almanıza 6 saatten daha fazla zaman var ise, unuttuğunuz dozu hatırlar hatırlamaz alınız, daha sonra tabletlerinizi normal zamanında almaya devam ediniz. Bir sonraki dozun vakti neredeyse geldiyse (normal olarak alma saatinizden önceki 6 saat içinde), kaçırdığınız dozu atlamalı ve ilacınızı normal zamanında almaya devam etmelisiniz. Unuttuğunuz tableti telafi etmek için iki doz birden almayınız.

UPTRAVİ ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

UPTRAVİ ile tedavinizi birden bire bırakmanız semptomlarınızın daha da kötüleşmesine yol açabilir. Doktorunuz söylemediği takdirde UPTRAVİ almayı bırakmayınız. Doktorunuz uygulamaya son vermeden önce dozu kademeli olarak azaltmayı önerebilir.

Herhangi bir nedenle UPTRAVİ almayı ardarda üç gün bırakırsanız (3 sabah ve 3 akşam dozunu veya ardarda 6 dozu veya daha fazlasını atlarsanız), yan etkilerden kaçınmak için dozunuzun ayarlanması gerekeceğinden doktorunuzla derhal temas kurunuz. Doktorunuz tedavinize daha düşük bir dozda yeniden başlamaya ve yavaş yavaş eski idame dozunuza artırmaya karar verebilir.

Bu ilacın kullanımına ilişkin başka herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya hemşirenize danışınız.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.