Ana Sayfaİlaç Bilgileriİlaç Firmalarıİlaç FiyatlarıNöbetçi Eczaneler

Spiolto respimat 2,5 mcg/2,5 mcg inhalasyon çözeltisi

  • Reçete TürüNormal Reçete
  • Geri Ödeme KoduA16396
  • Raf Ömrü36 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Nedir Ne için Kullanılır?
1. SPIOLTO RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?

SPIOLTO RESPIMAT, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan kişilerde daha kolay nefes almaya yardımcı olur. KOAH, nefes darlığı ve öksürüğe neden olan uzun süreli bir akciğer hastalığıdır. KOAH, kronik bronşit ve amfizemi de kapsayan bir terimdir. KOAH uzun süreli bir hastalık olduğundan, SPIOLTO RESPIMAT'ı sadece solunum problemleriniz veya KOAH'ın diğer belirtileri olduğunda değil, her gün düzenli olarak kullanmalısınız. SPIOLTO

RESPIMAT, tiotropium ve olodaterol olarak adlandırılan iki etkin madde içerir. Bu maddeler, "uzun etkili bronş genişleticiler" olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bunlar, solunum yolunuzu açmaya ve havanın akciğerlerinize daha kolay girip çıkmasına yardımcı olurlar. SPIOLTO RESPIMAT'ın düzenli olarak kullanılması, hastalığınıza bağlı nefes darlığını da rahatlatabilir ve bu hastalığın günlük hayatınızdaki olumsuz etkilerini en aza indirilmesine yardımcı olur.

İnhalasyonla alınan her bir püskürtmede (puf) 2.5 mikrogram tiotropium ve 2.5 mikrogram olodateroldür. Alınan bu miktarlar, ilacın cihazın ağızlık kısmını geçmesinden sonra hastaya ulaşan ilacı ifade eder.

SPIOLTO RESPIMAT ambalajı, içinde inhalasyon çözeltisi bulunan bir kartuştan ve bir Respimat inhaler cihazından oluşur. İlk kullanımdan önce, kartuş, inhalere takılmalıdır. Her bir kartuşta, 30 tedavi dozuna karşılık gelen 60 puf bulunur.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.