Ana Sayfaİlaç Bilgileriİlaç Firmalarıİlaç FiyatlarıNöbetçi Eczaneler

Enbrel 25 mg sc enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır 4 enjektör

  • Reçete TürüNormal Reçete
  • ATC KoduL04AB01
  • Etkin MaddeEtanersept
  • Geri Ödeme KoduA15772
  • Raf Ömrü30 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Saklanması

5. ENBREL'in saklanması

ENBREL'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Buzdolabında 2 - 8°C arasında saklanmalıdır. Dondurulmamalıdır.

ENBREL 250C'nin altındaki sıcaklıklarda bir sefere mahsus olmak üzere 4 haftaya kadar saklanabilir ancak tekrar buzdolabına konmamalıdır. Buzdolabından çıkarılan ürün 4 hafta içerisinde kullanılmadığı takdirde atılmalıdır.

Enjektörleri ışıktan korumak için orijinal kutusunda saklayınız.

Enjektörü buzdolabından aldıktan sonra ENBREL enjektörün oda sıcaklığına ulaşması için (yaklaşık 15-30 dakika) beklenir. Sonra hemen kullanım önerilir.

Kullanıma hazır enjektördeki çözelti berrak veya hafif opalesan, renksiz veya soluk sarı renkte olmalıdır ve küçük beyaz veya şeffafa yakın protein partikülleri içerebilir. Bu görünüm ENBREL için normaldir. Çözelti renksizse, bulanıksa veya yukarıda bahsedilenlerden farklı partiküller içeriyorsa çözeltiyi kullanmayınız. Eğer çözeltinin görünümü ile ilgili şüpheleriniz varsa yardım için hekiminize veya eczacınıza danışınız

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Bu ilacı kutu üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi: Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Muallim Naci Cad. No:55 34347 Ortaköy-İSTANBUL

Üretim yeri : Vetter Pharma Fertigung GmbH&Co. KG. Langenargen/Almanya

:BoehringerIngelheim Pharma GmbH & Co KG (BI Pharma) / Almanya

:Pfizer Manufacturing Belgium NV, Puurs/Belçika

Bu kullanma talimatı ..........................tarihinde onaylanmıştır.

ENBREL'İN HAZIRLANMASI VE ENJEKSİYONU İÇİN KULLANIM KILAVUZU

1.Enjeksiyona hazırlık

2.Enjeksiyon bölgesinin seçilmesi

3.ENBREL çözeltinin enjeksiyonu

4.Arta kalan malzemenin atılması

GİRİŞ

Aşağıda verilen kullanım bilgileri ENBREL'i nasıl hazırlayacağınız ve enjekte edeceğinizi açıklamaktadır. Lütfen hazırlama talimatlarını dikkatle okuyup adım adım takip ediniz. Doktorunuz veya asistanı, kendinize veya bir çocuğa enjeksiyon uygulayabilmeniz için gerekli talimatları verecektir. Dozun hazırlamasını ve uygulamasını tam olarak anlamadan enjeksiyon yapmayınız.

Enjeksiyon bir başka ilaç ile hazırlanmamalıdır.

1. Enjeksiyona hazırlık

• Ellerinizi iyice yıkayınız.

• Temiz, iyi aydınlatılmış, düz bir ortam seçiniz.

• Kullanıma hazır enjektörleri içeren ENBREL paketini buzdolabından çıkarın ve düz çalışma alanına yerleştirin. Bir adet kullanıma hazır enjektör ve bir adet alkollü pedi paketten çıkarıp çalışma alanına yerleştirin. Kullanıma hazır ENBREL enjektörünü çalkalamayın. İçinde kullanıma hazır enjektör kalan ENBREL paketini buzdolabına geri koyun.

• Kullanıma hazır enjektör üzerindeki son kullanma tarihine bakınız. Belirtilmiş ay ve yıldan sonra ürünleri kullanmayınız.

• ENBREL kullanıma hazır enjektörün oda sıcaklığına ulaşması için (yaklaşık 15-30 dakika) beklenir. Bu sırada iğne muhafazası çıkarılmamalıdır. Kullanıma hazır enjektörün oda ısısına gelmesi, o enjeksiyonun daha rahat yapılmasına olanak sağlayabilir. Herhangi bir yolla (örneğin, mikrodalga fırında veya sıcak su içinde veya kalorifer/ısıtıcı üzerinde) ENBREL'i ısıtmayın.

• Enjeksiyon için gerekli ilave malzemeyi hazırlayın. Alkollü ped ve pamuk veya gazlı bez.

• Ellerinizi sıcak su ve sabun ile yıkayınız.

• Kullanıma hazır enjektördeki çözelti berrak veya hafif opalesan, renksiz veya soluk sarı renkte olmalıdır ve küçük beyaz veya şeffafa yakın protein partikülleri içerebilir. Bu görünüm ENBREL için normaldir. Çözelti renksizse, bulanıksa veya yukarıda bahsedilenlerden farklı partiküller içeriyorsa çözeltiyi kullanmayınız. Eğer çözeltinin görünümü ile ilgili şüpheleriniz varsa yardım için hekiminize veya eczacınıza danışınız

2. Enjeksiyon bölgesinin seçilmesi

ENBREL kullanıma hazır enjektör için önerilen 3 enjeksiyon bölgesi : (1) üst bacağın orta bölgesinin ön tarafı ; (2) karın (göbeğin 5 cm çevresi dışında) ; ve (3) üst kolun arka tarafı (bakınız Şekil 1). ENBREL'i kendinize enjekte ediyorsanız, üst kolunuzun arka tarafını kullanmayınız.

Şekil 1

• Her yeni enjeksiyonda farklı bölgeler kullanılmalıdır. Yeni enjeksiyon bölgesi eski bölgeden en az 3 cm mesafede olmalıdır. Cildin hassas, çürümüş, kırmızı veya sertleşmiş bölgelerine enjeksiyon yapılmamalıdır. (Bir önceki enjeksiyonlar hakkında not tutmak faydalı olabilir)

• Siz veya çocuğunuzda psoriazis varsa, herhangi bir kabarık, kalın, kırmızı veya pullu deri alanlarına (psoriazis deri lezyonları) direkt olarak enjekte etmemeye çalışmalısınız.

3.ENBREL çözeltisinin enjeksiyonu

• Çalışma alanından kullanıma hazır enjektörü alınız. İğne muhafazasını enjektörü tutarak sertçe çekiniz (bakınız Şekil 2). İğneye zarar vermemek için iğne muhafazasını çıkarırken bükmemeye veya çevirmemeye dikkat ediniz.

İğne muhafazasını çıkardığınızda iğnenin dibinde bir damla sıvı bulunabilir; bu normaldir. İğneyi ellemeyin veya herhangi bir yere değmemesine dikkat edin. Pompa pistonunu ellemeyin veya çarpmayın, sıvının sızmasına sebep olabilir.

Şekil 2

• ENBREL'in enjekte edileceği bölgeyi yuvarlak hareketler ile alkollü ped kullanarak siliniz. Enjeksiyon öncesinde tekrar bu bölgeye dokunmayınız.

• Ciltte temizlenen bu bölge kuruduğu zaman baş parmak ve diğer parmaklarınız arasında çekerek tutunuz. Diğer eliniz ile, enjektörü kalem tutar gibi tutunuz.

• Kısa ve çabuk bir hareket ile iğneyi cildinize 45° ve 90° arası açı ile batırınız (bakınız Şekil 3) . Tecrübe ile sizin veya çocuk için en uygun açıyı bulacaksınız. İğneyi cildinize çok yavaş veya sert bir şekilde itmemeye dikkat ediniz.

Şekil 3

• İğne tamamen cildinize girdiği zaman cildi tutan elinizi çekiniz. Serbest elinizle, enjektörü stabilize etmek için dibine yakın yerden tutunuz. Sonra yavaşça pistonu iterek yavaş ve sabit hızda tüm çözeltiyi enjekte ediniz (bakınız Şekil 4).

Şekil 4

• Enjektör boşalınca, girdiğiniz açıyı bozmamaya dikkat ederek iğneyi çıkarınız. Enjeksiyon bölgesinde hafif bir kanama görülebilir. Enjeksiyon bölgesine 10 saniye kadar pamuk ile bastırınız. Enjeksiyon bölgesini ovmayınız. Arzu edilirse bir yara bandı konulabilir.

4. Arta kalan malzemenin atılması

• İğneler ve enjektör HİÇBİR ŞEKİLDE YENİDEN KULLANILMAMALIDIR. İğne muhafazası HİÇBİR ŞEKİLDE YENİDEN KAPATILMAMALIDIR. İğneleri ve enjektörü doktor, hemşire veya eczacınızın önerdiği biçimde imha ediniz.

ENBREL kullanımı ile ilgili bütün sorularınız için, ENBREL konusunda tecrübeli olan doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışınız.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.